Snakk norsk på språkkafé

Mange som lærer norsk savner noen å snakke norsk med. Det er ikke alltid familie og venner ønsker å snakke på norsk dersom dere deler morsmål. Da kan språkkafé være en god mulighet. Flere steder arrangeres det språkkafeer der du kan gå og trene på å snakke norsk. Noen tilbud kalles språkkafé, andre tilbud er mer rettet mot en liten gruppe og kan ha et annet navn. Nedenfor ser du en liten oversikt over steder der det arrangeres språkkafé våren 2019. Om du ikke ser et sted i nærheten av deg, kan du ta kontakt med ditt lokale bibliotek eller en frivillighetssentral og høre om det finnes et liknende tilbud i ditt nærmiljø.

Deichmanske bibliotek har en del tilbud for deg som vil trene på å snakke norsk med noen, og språkkafé er et av disse tilbudene. Noen av gruppene er åpne for alle, på noen grupper er det begrenset plass og noen språkkafé-samlinger er åpne for spesielle grupper som for eksempel mødre med små barn. Du kan se mer om tilbudene på bibliotekene i Oslo her

Et annet språkkafé tilbud arrangeres av KIA. KIA står for Kristent Interkulturelt Arbeid. Denne gruppens møtes i Oslo sentrum tirsdag kveld. De har en egen Facebook-side der de legger ut informasjon. Du kan besøke siden her.

I Stavanger arrangerer Røde Kors språkkafé sammen med biblioteket og SAPS (Stavanger Active People Society). De har språkkafé som er delt inn i to grupper etter nivå. I tillegg har de en egen gruppe for unge under 25 år. Du kan lese mer om dette tilbudet her.

I Askim finner du en språkkafé-gruppe på biblioteket. Gruppen møtes onsdager på dagtid. På nettsiden kn du finne datoene, men klokkeslett er ikke satt opp. Om du er interessert, kan det være lurt å ringe eller sende en e-post. Telefonnummer er 69 68 10 20 og e-postadressen er bibliotek@askim.kommune.no. På denne språkkaféen møtes man for å diskutere et tema eller spille et spill. Du kan lese mer her.

I Bergen møtes folk som vil trene på norsk på Hovedbiblioteket i Bergen. Språkkafeen holdes på dagtid på onsdager og er åpen for alle uansett nivå. Du kan lese mer om tilbudet her.

I Trondheimsområdet er det seks bibliotek som holder språkkafé. De fleste gruppene møtes på dagtid, men Ranheim bibliotek har en kveldsgruppe. Les mer om tilbudet her. Du kan også finne flere tilbud i denne oversikten satt opp av Løkkan Frivillighetssentral.

Andre bibliotek der du kan finne språkkafeer er satt opp nedenfor. Det er ikke alle sidene som har oppdatert informasjon, så ta gjerne en telefon eller send en e-post hvis du ikke finner en kommende dato.

 
I tillegg er det noen kommuner som har leksehjelp:
* Bømlo Folkebibliotek
 
Kjenner du til andre språkkafeer, eller har oppdatert informasjon, er det flott om du legger igjen en kommentar nedenfor slik at flere kan delta på tilbudet.